Republika e Shqipërise
Popullsia4,346,121
Banorë (Census 2011)2,804,751
Sipërfaqja (km2)28,748
Numri i Qarqeve12
QarqetBerat, Dibër, Durrës, Elbasan, Fier, Gjirokastër, Korçë, Kukës, Lezhë, Shkodër, Tiranë, Vlorë
Numri i Bashkive61
BashkitëBelsh, Berat, Bulqizë, Cërrik, Delvinë, Devoll, Dibër, Divjakë, Dropulli, Durrës, Elbasan, Fier, Finiq, Fushë-Arrëz, Gjirokastër, Gramsh, Has, Himarë, Kamëz, Kavajë, Këlcyrë, Klos, Kolonjë, Konispol, Korçë, Krujë, Kuçovë, Kukës, Kurbin, Lezhë, Libohovë, Librazhd, Lushnjë, Malësi e Madhe, Maliq, Mallakastër, Mat, Memaliaj, Mirditë, Patos, Peqin, Përmet, Pogradec, Poliçan, Prrenjas, Pukë, Pustec, Roskovec, Rrogozhinë, Sarandë, Selenicë, Shijak, Shkodër, Skrapar, Tepelenë, Tiranë, Tropojë, Ura Vajgurore, Vau-Dejës, Vlorë, Vorë
Për informacion më të detajuar mbi profilin e secilës bashki, klikoni mbi bashkinë përkatëse në hartë

Reforma Territoriale

Refroma territoriale | Foto nga : Ivana Dervishi
Raporti: Reforma territoriale-administrative krijoi konfuzion
+-*Një misioni i Këshillit të Europës shprehet se reforma e qeverisjes vendore në Shqipëri ka avancuar në mënyrë të pabarabartë, ka krijuar konfuzion mbi kompetencat dhe akuza për favoritizëm.
Një djalosh vizaton hartën e Shqipërisë me ndarjen e re territoriale në një mur. Foto: Ivana Dervishi/BIRN.
Reforma e pushtetit vendor në Shqipëri, “kaotike”
+-*Mbajtja e zgjedhjeve vendore në Shqipëri përpara kalimit të ligjit që i jep bashkive fuqitë për të vepruar do të shkaktojë probleme për vitet e ardhshme, paralajmëron eksperti.
Një votuese në Vorë më 21 qershor 2015. Foto: LSA
Manovrat elektorale mes partive nxjerrin fitues burrat
+-*Ndërsa partitë e mëdha shpërndanë votat e proporcionalit te aleatët e tyre të vegjël, kjo solli edhe mosrespektimin e objektivit ligjor për të pasur 50 për qind gra te këshillet vendore.