Postuar nga: Anila Dushi

Reportazh 28 Jan 2017

Willy Kamsi, njeriu që shpëtoi librat e rrallë të Shkodrës

Disa javë përpara se të ndahej nga jeta, biblotekari dhe studiuesi Willy Kamsi rrëfeu në një bisedë për BIRN përpjekjet e tij për të shpëtuar një sërë antikuaresh e koleksione librash, një pasuri që i mbetet Biblotekës së Universitetit të Shkodrës.

Lajm 26 Dec 2016

“Marubi” hap dyert për koleksionet e rralla të fotografëve shqiptarë

Fondi i fotografive të muzeut kombëtar “Marubi” është shtuar me koleksionet private të dhuruara, ndërsa synon “të kthejë në shtëpi” edhe fotografitë e panjohura dhe të paekspozuara të mjeshtrit Kolë Idromeno.

Lajm 18 Nov 2016

Uji zapton Xhaminë e Plumbit, prej vitesh askush nuk ndërhyn

Edhe pse monument kulture, një nga xhamitë me histori për shqiptarët myslimanë, është lënë prej vitesh në mëshirë të reshjeve të shiut dhe vijon të përmbytet duke degraduar vit pas viti. Disa projekte për restaurimin e saj mbeten ende të pazbatuara.

Reportazh 19 Oct 2016

“Ne jemi qyteti”; lëvizja e të rinjve ringjall vullnetarizmin në Shkodër

Një grupim i ri, i drejtuar nga Mirsad Basha në Shkodër është përfshirë në një sërë aktivitetesh mjedisore-sociale jashtë ndikimit të politikës, ndërsa aktivizmi i tyre vullnetar ka fituar simpatinë e qindra qytetarëve.

Interviste 20 Sep 2016

Voltana Ademi: Qeveria nuk na ka financuar projektet. Sfidat të shumëfishta

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Shkodrës, BIRN Albania intervistoi kryetaren e bashkisë Znj. Ademi lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Analize 19 Aug 2016

Shkodra jashtë “Rilindjes urbane”, merr më pak fonde se Maliqi dhe Roskoveci

Fondet e përfituara nga bashkia më e madhe e Veriut prej Komitetit të Zhvillimit të Rajoneve për vitin 2016 tregojnë se tradita e vjetër e ndarjes së parave sipas përkatësisë partiake shoqëron projektet e reja të qeverisë “Rama”.

Interviste 12 Aug 2016

Zef Hila: Sfidë arsimimi i fëmijëve në zonat e thella malore

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Vau Denjës, BIRN Albania intervistoi kryetarin e Bashkisë Z.Hila lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 19 Jul 2016

Gjon Gjonaj: Po negociojmë borxhin. Shpesh përballemi me urdhër-sekuestrimi

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Pukë, BIRN Albania intervistoi kryetarin Bashkisë Z.Gjonaj lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 12 Jul 2016

Tonin Marinaj: Kemi investuar në ujësjellës, bujqësi dhe turizëm

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Malësisë së Madhe, BIRN Albania intervistoi kryetarin Bashkisë Z.Marinaj lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Më shumë