Postuar nga: Bardha Nergjoni

Lajm 30 Apr 2017

Vajza me aftësi ndryshe sjell filmin e parë nga Mollasi

Vullneti dhe guximi i një vajze 19 vjeçare me aftësi të kufizuara nga fshati Mollas i dha frymë projektit të parë filmik nga kjo zonë rurale e Elbasanit. 

Reportazh 19 Jan 2017

Tradita e mbjelljes së shafranit vendos rrënjë në Dumre

Tre vëllezër nga Belshi kanë bashkuar forcat me një sipërmarrës italian, për të sjellë në Dumre traditën e mbjelljes së bimës së shafranit, një nga erëzat më të shtrenjta në botë.

Lajm 30 Dec 2016

Banorët e Gjergjanit të shqetësuar për shtrimin e rrugës me skorjet e Kurum

Banorët e fshatit Gjergjan kanë protestuar kundër shtrimit të rrugës Cërrik-Elbasan me mbetje nga metalurgjia, duke hedhur dyshime se ato janë radioaktive dhe të rrezikshme për shëndetin e tyre.

Lajm 18 Nov 2016

Epidemia e gjedhit po masakron lopët e zonës së Elbasanit

Burimi kryesor i të ardhurave në para të fshatarësisë shqiptare është goditur prej muajsh nga dermatoza nodulare, një sëmundje që shkakton vdekjen e kafshës dhe një tragjedi ekonomike për familjet e fermerëve.

Reportazh 29 Oct 2016

Dritasi, fshati i harruar që bashkia vendosi ta fshijë edhe nga harta

Një vendim i Këshillit të Bashkisë së Elbasanit ka fshirë nga ekzistenca fshatin Dritas të njësisë administrative Labinot Mal, ndërsa banorët ankohen se vendimi është marrë pa i pyetur dhe se pas kësaj ata mund të harrohen plotësisht.

Investigim 5 Oct 2016

Bashkitë tërhiqen nga dhënia me koncesion e parkingjeve publike

Pas bashkisë së Tiranës, Elbasani bëhet qyteti i dytë që është tërhequr nga dhënia me koncesion e parkingjeve publikë mbi tokë, dhe tashmë po eksploron mundësinë e ofrimit të këtij shërbimi nëpërmjet një ndërmarrje publike.

Interviste 22 Sep 2016

Luljeta Dollani: Përmirësuam shërbimin ndaj qytetarëve, sfidat kryesore rikonstruktimi i rrugëve

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Gramshit, BIRN Albania intervistoi kryetaren e bashkisë Znj. Dollani lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 6 Sep 2016

Altin Toska: Hapëm fasoneri, po lobojmë për krijimin e punësimit

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Cërrikut, BIRN Albania intervistoi kryetarin e Bashkisë Z.Toska lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 3 Sep 2016

Miranda Rira: Krijuam shërbimin social, hapëm strehëz për gratë e dhunuara

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Prrenjas, BIRN Albania intervistoi kryetaren e Bashkisë Znj.Rira lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 27 Aug 2016

Arif Tafani: Sfida e parë, sigurimi i ujit të pijshëm

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Belshit, BIRN Albania intervistoi kryetarin e Bashkisë Z.Tafani lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Më shumë