Postuar nga: Gëzim Kabashi

Analize 29 Apr 2017

“Veliera” përballë arkeologjisë, shansi i fundit për bashkëjetesën e antikes me modernen

Gjatë viteve të fundit, përplasja mes pallateve të betonit dhe arkeologjisë është “zgjidhur” në disa raste duke lënë rrënojat e lashtësisë në bodrumet e pallateve. A do të ketë të njëjtin fat edhe zbulimi arkeologjik poshtë “Velierës”?

Lajm 25 Feb 2017

E ardhmja e zbulimeve te “Veliera” varet nga Këshilli Arkeologjik Kombëtar

Arkeologët janë pranë fundit të gërmimeve mbi një sipërfaqe prej 285 metra katrore të rrënojave të zbuluara nga gërmimet e projektit të velës prej betoni. Gërmimet zbuluan një ndërtesë otomane, në të cilën janë përdorur gurë të periudhave shumë më të hershme, bashkë me topa e gjyle guri mesjetare. Këshilli Arkeologjik Kombëtar do të duhet të vendosë se si do të veprohet më tutje.

Analize 16 Feb 2017

‘Veliera’ zgjon nga gjumi durrsakët në mbrojtje të trashëgimisë

Projekti i bashkisë Durrës për një shesh të ri prej betoni në hyrjen e portit detar ka hasur në kundërshtinë e qytetarëve, arkitektëve dhe të shoqërisë civile- ndërsa gjykata administrative i dha të drejtë shqetësimit të shoqërisë civile duke vendosur pezullimin e punimeve.

Reportazh 13 Feb 2017

Skënderbeu dhe Ibrahim Kodra, dy përvjetorët jubile të vitit 2018 në Ishëm

550-vjetori i vdekjes së Heroit tonë Kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu, dhe 100-vjetori i lindjes së Piktorit të përmasave evropiane, Ibrahim Kodra, pritet ti japin një nxitje të rëndësishme turizmit në zonën bregdetare të Ishmit, në veri të Durrësit.

Reportazh 8 Feb 2017

Tradita e artizanëve të suvenireve në Durrës rrezikon të zhduket

Ndërkohë që numri i suvenireve artizanale po zvogëlohet në dyqane, mjeshtrat durrsakë ankohen se autoritetet vendore po bëjnë shumë pak për të mbajtur gjallë traditën.

Lajm 8 Feb 2017

Punimet për “Velierën” rikthejnë nostalgjinë për historinë e qytetit të Durrësit

Monitorimi arkeologjik i punimeve për zbatimin e projektit “Veliera” në Durrës ka dhënë rezultatet e para.

Lajm 3 Feb 2017

Bashkia e Durrësit lidhi kontratë me shërbimin arkeologjik dy muaj pasi ka nisur punimet

Plot dy muaj pasi projekti “Veliera” në Durrës ka nisur nga zbatimi,  Bashkia e Durrësit nënshkroi një kontratë për monitorimin e punimeve nga Instituti i Arkeologjisë dhe Agjencinë e Shpëtimit Arkeologjik, por ndërkohë shumica e punimeve nëntokësore për projektin e kushtueshëm kanë përfunduar.

Analize 31 Jan 2017

Mungesa e dritave dhe internetit e bëjnë të vështirë recetën elektronike

Kryeministri thotë se ka qëllim të implementojë recetën elektronike në të gjithë vendin pas pilotimit në Durrës, por pensionistët në qytetin bregdetar ankohen se ky zhvillim nuk i jep zgjidhje cilësisë së ilaçeve dhe radhë të gjata në dyert e specialistëve.

Lajm 16 Jan 2017

Tregu informal për shërbime në shtëpi i lë punëmarrësit dhe punëdhënësit të pambrojtur

Vetëm 10 për qind e grave dhe vajzave që ofrojnë punë në shtëpi, nga pastrimi te kujdesi për të moshuarit, janë të regjistruara në Durrës, ndërsa qindra të tjera punojnë në të zezë dhe në varësi të njohjeve.

Reportazh 19 Dec 2016

Administrimi i bashkëpronësisë në pallate, një sfidë e pafund për banorët

I rregulluar prej tetë vitesh me ligj, administrimi i hapësirave të përbashkëta në pallatet e Durrësit funksionon vetëm aty ku banorët zgjedhin të vetërregullohen, ndonëse nuk e kanë lexuar ligjin.

Më shumë