Intervistat me Kryetarët

Interviste 31 Oct 2016

Muharrem Rama: Ja çfarë premtoj për Dibrën gjatë mandatit tim

Kryetari i Bashkisë së Dibrës Muharrem Rama do të qeverisë këtë bashki për tri vitet e ardhshme dhe sakaq ka një listë punësh, nga riparimet e shkollave dhe rrugëve te kanalet vaditëse dhe pritat kundër erozionit të tokës.

Interviste 21 Oct 2016

Niko Shupuli: Po investojmë në infrastrukturë, sfidë papunësia e përhapur

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Përmetit, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Shupuli lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 19 Oct 2016

Edmond Themelko: Parku i Prespës, shpresa kryesore e bashkisë. Sfidë hapja e vendeve të punës

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Pustecit, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Themelko lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 18 Oct 2016

Arqile Deçka: Ulëm taksat dhe pastruam sheshet, sfidë mbetjet urbane dhe uji i pijshëm

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Dropullit, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Deçka lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 17 Oct 2016

Artur Bardhi: Po luftojmë papunësinë, sfidë investimet në infrastrukturë dhe turizëm

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Kurbinit, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Bardhi lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 17 Oct 2016

Adriatik Zotkaj: Kemi përmirësuar shërbimin, sfidë punësimi dhe infrastruktura

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Poliçanit, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Zotkaj lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 14 Oct 2016

Agron Kapllanaj: Kemi investuar në infrastrukturë, pavarësisht bllokimit nga qeveria

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Mallakastër, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Kapllanaj lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 12 Oct 2016

Tërmet Peçi: Realizuam rilindjen urbane të Tepelenës, sfidë papunësia dhe varfëria

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Tepelenës, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Peçi lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 5 Oct 2016

Jorgo Goro: Furnizuam me sukses me ujë të pijshëm zonat turistike, sfidë sistemimi i tyre para sezonit të ardhshëm turistik

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Himarës, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Goro lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 5 Oct 2016

Luiza Mandi: Jemi të përqendruar kryesisht në infrastrukturë dhe restaurim

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Libohovës, BIRN Albania intervistoi kryetaren e bashkisë Znj. Mandi lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Më shumë

Harta

Birn_Harta
Harta Interaktive
+*-Harta interaktive me informacione të detajuara mbi Bashkitë dhe njësitë administrative përbërese

Reforma Territoriale

Melaim Damzi, kryetari i Bashkisë së Bulqizës. Foto:Facebook.
Përkatësia politike mban peng kryepleqtë e zgjedhur të Bulqizës
+*-Një vit pas afatit ligjor, zgjedhja e 15 kryetarëve të fshatrave mbahet ende e bllokuar, pasi kandidatët e votuar nga komuniteti nuk i përkasin krahut politik që drejton bashkinë e Bulqizës.
Niveli i transparencës së pushtetit vendor i monitoruar në maj-qershor 2016.
Gota gjysmë bosh e transparencës së bashkive
+*-Një monitorim i kryer nga BIRN gjatë muajit qershor zbuloi se më pak se gjysma e detyrimeve ligjore në lidhje me të drejtën për informim dhe transparencën aktualisht respektohen nga 61 njësitë e pushtetit vendor, pjesërisht për shkak të mungesës së njohjes së ligjeve dhe pjesërisht për shkak të mentalitetit të administratës së mbyllur për […]
Kryeministri Edi Rama, duke folur gjate ceremonise se celjes se Muzeut Kombetar te Fotografise "Marubi", ne qytetin e Shkodres, i cili eshte peruruar me rastin e Dites se Europes.	/r/n/r/nPrime Minister Edi Rama, speaks during inauguration of the National Museum of Photography "Marubi" in Shkodra, inaugurated on the occasion of Europe Day.
Shkodra jashtë “Rilindjes urbane”, merr më pak fonde se Maliqi dhe Roskoveci
+*-Fondet e përfituara nga bashkia më e madhe e Veriut prej Komitetit të Zhvillimit të Rajoneve për vitin 2016 tregojnë se tradita e vjetër e ndarjes së parave sipas përkatësisë partiake shoqëron projektet e reja të qeverisë “Rama”.