Intervista

Interviste 17 Nov 2016

Intervistat me kandidatët e Bashkisë Kolonjë

Ilia Stefo i Partisë Socialiste konkurron për postin e kryetarit të bashkisë Kolonjë me Dritan Hajro, nga Partia Agrare Ambjentalise, si pjesë e koalicionit të djathtë. Zgjedhjet e parakohëshme do të zhvillohen më 20 nëntor. BIRN intervistoi të dy kandidatët për të informuar votuesit mbi premtimet e tyre.

Interviste 17 Nov 2016

Dritan Hajro: Premtoj 450 vende pune në Ersekë e Leskovik

Kandidati i të djathtës për Bashkinë Kolonjë premton zhvillim të bujqësisë dhe turizmit nëse fiton zgjedhjet e parakohshme të 20 nëntorit në këtë bashki. BIRN i dërgoi të njëjtat pyetje kandidatit të majtë Ilia Stefo, i cili refuzoi të përgjigjet.

Interviste 17 Nov 2016

Ilia Stefo: Do të garantoj vaditje për bujqësinë

Kandidati i koalicionit të majtë për kryetar bashkie në Kolonjë Ilia Stefo premton mbylljen e fushës aktuale të plehrave si dhe zhvillimin e bujqësisë përmes investimeve në rrjetin e kanaleve vaditëse.

Interviste 31 Oct 2015

Beqir Nuredini: Nuk do të lë bregdetin të shkatërrohet

Gjatë fushatës elektorale për zgjedhjet vendore të 21 Qershor 2015, BIRN Albania intervistoi kryetarin e zgjedhur të bashkisë Rrogozhinë lidhur me shqetësimet e ngritura nga banorët. Më poshtë janë regjistruar premtimet e Z. Nuredini lidhur me mandatin e tij katërvjeçar. 

Interviste 31 Oct 2015

Artur Bushi: Një vizion të qartë për punësimin

Gjatë fushatës elektorale për zgjedhjet vendore të 21 Qershor 2015, BIRN Albania intervistoi kryetarin e zgjedhur të bashkisë Krujë lidhur me shqetësimet e ngritura nga banorët. Më poshtë janë regjistruar premtimet e Z. Bushi lidhur me mandatin e tij katërvjeçar.

Interviste 31 Oct 2015

Sajmir Hasalla: Vizioni im për zgjidhjen e problemeve të Peqinit

Gjatë fushatës elektorale për zgjedhjet vendore të 21 Qershor 2015, BIRN Albania intervistoi kryetarin e zgjedhur të bashkisë Peqin lidhur me shqetësimet e ngritura nga banorët. Më poshtë janë regjistruar premtimet e Z. Hasalla lidhur me mandatin e tij katërvjeçar.    

Interviste 31 Oct 2015

Elvis Roshi: Objektivat e mandatit të dytë

Gjatë fushatës elektorale për zgjedhjet vendore të 21 Qershor 2015, BIRN Albania intervistoi kryetarin e zgjedhur të bashkisë Kavajë lidhur me shqetësimet e ngritura nga banorët. Më poshtë janë regjistruar premtimet e Z. Roshi lidhur me mandatin e tij katërvjeçar.

Interviste 31 Oct 2015

Vangjush Dako: Durrësi në mandatin tim të tretë

Gjatë fushatës elektorale për zgjedhjet vendore të 21 Qershor 2015, BIRN Albania intervistoi kryetarin e zgjedhur të bashkisë Durrës lidhur me shqetësimet e ngritura nga banorët. Më poshtë janë regjistruar premtimet e Z. Dako lidhur me mandatin e tij katërvjeçar.

Interviste 30 Oct 2015

Ardian Kokomani: Do të rikonstruktoj shkolla dhe kopështe

Gjatë fushatës elektorale për zgjedhjet vendore të 21 Qershor 2015, BIRN Albania intervistoi kryetarin e zgjedhur të bashkisë Shijak lidhur me shqetësimet e ngritura nga banorët. Më poshtë janë regjistruar premtimet e Z. Kokomani lidhur me mandatin e tij katërvjeçar.

Interviste 30 Oct 2015

Xhelal Mziu: Do të ndihmoj të varfërit, do të ndërtoj rrugët

Gjatë fushatës elektorale për zgjedhjet vendore të 21 Qershor 2015, BIRN Albania intervistoi kryetarin e zgjedhur të bashkisë Kamëz lidhur me shqetësimet e ngritura nga banorët. Më poshtë janë regjistruar premtimet e Z. Mziu lidhur me mandatin e tij katërvjeçar.

Më shumë

Harta

Birn_Harta
Harta Interaktive
+*-Harta interaktive me informacione të detajuara mbi Bashkitë dhe njësitë administrative përbërese

Reforma Territoriale

Një djalosh vizaton hartën e Shqipërisë me ndarjen e re territoriale në një mur. Foto: Ivana Dervishi/BIRN.
Qeveria në “zonën gri të legjitimitetit” me projektin për 4 rajonet e zhvillimit
+*-Propozimi i qeverisë “Rama 2” për përqendrimin e institucioneve kyçe në 4 rajone është pritur me dyshim dhe pikëpyetje nga ekspertët e qeverisjes vendore, të cilët kërkojnë hapjen e konsultimeve publike për shmangien e rreziqeve dhe gjetjen e një fryme konsensusi me opozitën.
Zjarri në qafën e Muzinës në Gjirokastër | Foto ngsa : LSA
Shqipëria e keqpërgatitur për luftën me flakët
+*-Mjete e papërshtatshme, personeli i patrajnuar dhe dështimi i shumë bashkive për të ngritur në kohë drejtoritë e mbrojtjes nga zjarri, e ka vështirësuar betejën e vendit me flakët gjatë kësaj vere të nxehtë, ndërsa dhjetra-mijëra hektarë janë bërë shkrumb e hi.
Kryetari i bashkisë Erion Veliaj inspekton punimet në rrjetin e ujësjellësit | Foto nga : Bashkia Tiranë
Ujësjellësi i Tiranës kërkon rritje dramatike të çmimit ndërsa mban të larta shpenzimet operative
+*-Bashkia e Tiranës pritet t’i kërkojë Entit Rregullator të Ujit lejimin e rritjes së tarifave të furnizimit me ujë në kryeqytet me 44%, për të mbuluar investimet për rinovimin e rrjetit, për shtimin e reklamave të ujësjellësit si dhe për “komisione bankare”, ndërkohë që kostot e personelit e shpenzime të tjera operative do të mbeten […]