Postuar nga: Arben Velo

Reportazh 22 Apr 2017

Vajza e shpëtuar hebreje rikthehet pas shtatë dekadash: Nuk do të vdisja pa i takuar

Sonja Adishe ishte vetëm dy vjeç kur familja e saj e kërcënuar nga nazistët gjeti strehë në shtëpinë e Agostin Çiftjes në Shkodër. 74 vjet më pas, ajo rikthehet në Shqipëri për të takuar familjarët Çiftja që i quan “vëllezër”.

Reportazh 7 Apr 2017

Rojet e vezëve të pelikanit kaçurrel

Një prej rojeve të Lagunës së Karavastasë tregon se si po ruajnë foletë e pelikanit të rrallë me shpresë që shpendi në rrëzik zhdukje të mund të mbijetojë. Zona rreth ishullit ruhet me roje për të mos trembur çiftet e zogjve që ngrohin vezët.

Lajm 10 Mar 2017

Nekropoli i Apolonisë pre e lehtë për gjuetarët e thesareve

Banorët e fshtarave ngjitur me kodrat e parkut kombëtar thonë se mjaft prej artefakteve zbulohen prej motit dhe janë gati në sipërfaqe, ndërsa pranojnë se në fshat i ruajnë enët qeramike nëpër shtëpi si suvenire.

Reportazh 22 Dec 2016

Si gjithë të tjerët: beteja e përditshme e të rinjve me aftësi ndryshe në Fier

Tre djem me aftësi ndryshe kanë gjetur një dritare integrimi në qendrën “Horizont” në Fier, ndërsa shpresojnë të aftësohen dhe të sigurojnë të ardhura për familjet e tyre. Përvoja e Edisonit dhe vëllezërve Kafarani dhe përpjekja e përditshme për të fituar një buzëqeshje prej fëmijëve me probleme.

Reportazh 25 Oct 2016

Shpresa, e paralizuara që frymëzon 70 gra në Hysgjokaj

Një organizatë për punën me grep në Hysgjokaj të Lushnjes, është mbledhur rreth 66-vjeçares Shpresa Krasniqi, prej 26 vjetësh e paralizuar, në një shoqatë që synon të promovojë punët e tyre të dorës.

Interviste 14 Oct 2016

Agron Kapllanaj: Kemi investuar në infrastrukturë, pavarësisht bllokimit nga qeveria

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Mallakastër, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Kapllanaj lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 15 Sep 2016

Armando Subashi: Anuluam koncesionin e parkingjeve private. Po rehabilitojmë Gjanicën

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Fier, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Subashi lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 8 Sep 2016

Fredi Kokoneshi: Sfida më e madhe fokusimi te turizmi. Brenda 4 vitesh pastrojmë kanalet vaditëse

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Divjakës, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Kokoneshi lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 31 Aug 2016

Majlinda Bufi: Si po përballemi me ndotjen, ujin e pijshëm dhe papunësinë

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Roskovecit, BIRN Albania intervistoi kryetaren e Bashkisë Znj.Bufi lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 31 Jul 2016

Rajmonda Balilaj: Mungesë fondesh për bujqësinë, po punojmë për plane dhe strategji

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Patos, BIRN Albania intervistoi kryetaren e Bashkisë Znj.Balilaj lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Më shumë