Postuar nga: Bardha Nergjoni

Analize 16 Jul 2017

Banorët padisin bashkinë për pronësinë e pallateve që ligjërisht nuk ‘ekzistojnë’

Banorët e 5 pallateve që u ndërtuan 40 vjet më parë me punë vullnetare por që nuk ekzistojnë në letra, shpresojnë përmes një padie kundër Bashkisë së Elbasanit të fitojnë pronësi me parashkrim.

Lajm 30 Apr 2017

Vajza me aftësi ndryshe sjell filmin e parë nga Mollasi

Vullneti dhe guximi i një vajze 19 vjeçare me aftësi të kufizuara nga fshati Mollas i dha frymë projektit të parë filmik nga kjo zonë rurale e Elbasanit. 

Reportazh 13 Apr 2017

“Lufta” për tokën; investimet në blegtori të ish-emigrantit rrezikojnë falimentin

Pezullimi i ankandit për dhënien me qira të tokave bujqësore ka vënë në vështirësi blegtorët e bagëtive të imëta në Cërrik, të cilët pavarësisht investimeve nuk arrijnë të sigurojnë ushqim të mjaftueshëm për tufat e tyre.

Reportazh 19 Jan 2017

Tradita e mbjelljes së shafranit vendos rrënjë në Dumre

Tre vëllezër nga Belshi kanë bashkuar forcat me një sipërmarrës italian, për të sjellë në Dumre traditën e mbjelljes së bimës së shafranit, një nga erëzat më të shtrenjta në botë.

Lajm 30 Dec 2016

Banorët e Gjergjanit të shqetësuar për shtrimin e rrugës me skorjet e Kurum

Banorët e fshatit Gjergjan kanë protestuar kundër shtrimit të rrugës Cërrik-Elbasan me mbetje nga metalurgjia, duke hedhur dyshime se ato janë radioaktive dhe të rrezikshme për shëndetin e tyre.

Lajm 18 Nov 2016

Epidemia e gjedhit po masakron lopët e zonës së Elbasanit

Burimi kryesor i të ardhurave në para të fshatarësisë shqiptare është goditur prej muajsh nga dermatoza nodulare, një sëmundje që shkakton vdekjen e kafshës dhe një tragjedi ekonomike për familjet e fermerëve.

Reportazh 29 Oct 2016

Dritasi, fshati i harruar që bashkia vendosi ta fshijë edhe nga harta

Një vendim i Këshillit të Bashkisë së Elbasanit ka fshirë nga ekzistenca fshatin Dritas të njësisë administrative Labinot Mal, ndërsa banorët ankohen se vendimi është marrë pa i pyetur dhe se pas kësaj ata mund të harrohen plotësisht.

Investigim 5 Oct 2016

Bashkitë tërhiqen nga dhënia me koncesion e parkingjeve publike

Pas bashkisë së Tiranës, Elbasani bëhet qyteti i dytë që është tërhequr nga dhënia me koncesion e parkingjeve publikë mbi tokë, dhe tashmë po eksploron mundësinë e ofrimit të këtij shërbimi nëpërmjet një ndërmarrje publike.

Interviste 22 Sep 2016

Luljeta Dollani: Përmirësuam shërbimin ndaj qytetarëve, sfidat kryesore rikonstruktimi i rrugëve

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Gramshit, BIRN Albania intervistoi kryetaren e bashkisë Znj. Dollani lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 6 Sep 2016

Altin Toska: Hapëm fasoneri, po lobojmë për krijimin e punësimit

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Cërrikut, BIRN Albania intervistoi kryetarin e Bashkisë Z.Toska lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Më shumë