Postuar nga: Besar Likmeta

Analize 25 Apr 2019

Bashkitë bëjnë hapa pas në nivelin e transparencës proaktive

Një raport vlerësimi mbi transparencën proaktive në terren dhe online për 61 bashkitë e vendit tregon që pushteti vendor bëri hapa pas gjatë dy viteve të fundit, duke kufizuar pjesëmarrjen e qytetarëve në vendimmarrje dhe llogaridhënien e të zgjedhurve vendorë.

Lajm 19 Sep 2017

I kërcënuar nga hidrocentralet, lumi i fundit i egër në Europë zbulon sekretet e tij

Një ekip ndërkombëtar shkencëtarësh ka regjistruar gjatë një ekspedite të shkurtër qindra gjallesa të reja në lumin Vjosë, dy prej të cilave të panjohura më parë për shkencën- një zbulim i jashtëzakonshëm që shton zërat për mbrojtjen e basenit të tij nga projektet për ndërtimin e hidrocentraleve.

Lajm 28 May 2017

Projekti betonizues i Behgjet Pacollit ‘kërcënon’ natyrën shqiptare

Një grup organizatash mjedisore shqiptare dhe ndërkombëtare, u shprehën të dielën se projekti i biznensmenit kosovar të konvertuar në politikan Behgjet Pacolli, për të ndërtuar një resort gjigand turistik në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta, kërcënon biodiversitetin e natyrës shqiptare.

Investigim 8 Aug 2016

Lufta e Bashkisë Tiranë për kontrollin e plehrave fsheh interesa private

Kryetari i bashkisë së Tiranës Erion Veliaj i ka kërcënuar me burg dhe ndëshkuar me gjoba grumbulluesit individualë – shumica anëtarë të komunitetit rom – të cilët mbledhin materiale të riciklueshme nga kazanët e plehrave në Tiranë, duke i akuzuar ata si hajdutë dhe shkaktarë sëmundjesh; megjithatë, të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë që pas kësaj fushate, në dukje për të mirën publike, fshihen interesat të një kompanie private.

Më shumë