Postuar nga: Dhorjela Cule

Reportazh 15 Dec 2016

Historia e pazakontë e Korçës në Luftën e Parë Botërore përmes kartëmonedhave

Menjëherë pas shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë, Korça u pushtua nga ushtria greke. Por një aksident historik bëri që qyteti të kalojë për katër vjet nën pushtimin francez. Gjatë kësaj kohe, kartëmonedhat e para “shqiptare” u gdhendën nga një ushtar francez duke i dhënë parasë kombëtare emrin Frang, i cili mbijetoi deri në vitin 1946.

Interviste 17 Nov 2016

Intervistat me kandidatët e Bashkisë Kolonjë

Ilia Stefo i Partisë Socialiste konkurron për postin e kryetarit të bashkisë Kolonjë me Dritan Hajro, nga Partia Agrare Ambjentalise, si pjesë e koalicionit të djathtë. Zgjedhjet e parakohëshme do të zhvillohen më 20 nëntor. BIRN intervistoi të dy kandidatët për të informuar votuesit mbi premtimet e tyre.

Interviste 17 Nov 2016

Dritan Hajro: Premtoj 450 vende pune në Ersekë e Leskovik

Kandidati i të djathtës për Bashkinë Kolonjë premton zhvillim të bujqësisë dhe turizmit nëse fiton zgjedhjet e parakohshme të 20 nëntorit në këtë bashki. BIRN i dërgoi të njëjtat pyetje kandidatit të majtë Ilia Stefo, i cili refuzoi të përgjigjet.

Interviste 17 Nov 2016

Ilia Stefo: Do të garantoj vaditje për bujqësinë

Kandidati i koalicionit të majtë për kryetar bashkie në Kolonjë Ilia Stefo premton mbylljen e fushës aktuale të plehrave si dhe zhvillimin e bujqësisë përmes investimeve në rrjetin e kanaleve vaditëse.

Reportazh 22 Oct 2016

Natyrë dhe mikpritje; turistët e huaj çelin mundësi të reja për banorët e Kolonjës

Në fshatrat e Kolonjës rrëzë malit të Gramozit, turizmi i aventurës po krijon hapësira të reja punësimi për banorët e zonës duke mundësuar zhvillimin e bizneseve të vogla familjare.

Interviste 19 Oct 2016

Edmond Themelko: Parku i Prespës, shpresa kryesore e bashkisë. Sfidë hapja e vendeve të punës

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Pustecit, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Themelko lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 28 Sep 2016

Bledjon Nallbati: Pastruam kanalet vaditëse, do të ndërtojmë ujësjellësin rajonal

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Devollit, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Nallbati lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 9 Sep 2016

Arben Malo: Po tërheqim financime për qendrat e qyteteve, prioritet bujqësia dhe blegtoria

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Kolonjës, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Malo lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 6 Sep 2016

Sotiraq Filo: Modelin e ndryshimit të Korçës duam ta shtrijmë në të gjitha njësitë

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Korçë, BIRN Albania intervistoi kryetarin e Bashkisë Z.Filo lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 19 Jul 2016

Gëzim Topçiu: Kemi një strategji për bujqësinë

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Maliqit, BIRN Albania intervistoi kryetarin Bashkisë Z.Topçiu lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Më shumë