Postuar nga: Erjola Azizolli

Reportazh 27 May 2017

Emigrantët kthehen në Berat, për të investuar në bujtina turistike

Bujtinat familjare janë trendi i fundit i biznesit të turizmit në Berat. Ata që i kanë trashëguar apo blerë sëfundmi po shohin rritje të fluksit të njerëzve që i vizitojnë, ndërsa veç arkitekturës, përpiqen të ofrojnë edhe një guzhinë sa më afër traditës.

Reportazh 1 Mar 2017

“Zogjtë e korrentit”: jetimet që punuan në ish-kombinatin e tekstileve “Mao Ce Dun”

Historia e dy grave jetime që jetuan dhe mbetën për 50 vjet në konviktin e ish-kombinatit të tekstileve në Berat, pasi u dërguan aty si krah i lirë pune kur ishin ende adoleshente e ku vazhdojnë të ndjehen të paragjykuara.

Reportazh 27 Dec 2016

Ciceronia që i jep zë “të kuqes” së Onufrit

Prej gati tre dekadash, Anila Droboniku ka mirëpritur vizitorët e shumtë në muzeun “Onufri” në Berat, duke u transformuar në zërin e traditës së pasur ikonografike që ruhet brenda mureve të kishës së lashtë “Fjetja e Shën Mërisë.”

Reportazh 13 Nov 2016

Grabitja e epitafit 300 vjeçar trondit besimtarët e Beratit

Ortodoksët e Beratit janë tronditur pasi persona ende të paidentifikuar thyen dhe grabitën epitafin e punuar në ar dhe argjend në Kishën së Shën Spiridhonit, një artefakt i cili mbart vlera shpirtërore po aq sa materiale.  

Reportazh 27 Oct 2016

Kampi i restauratorëve shpëton nga rrënimi monumentet e Beratit

Kampi i restauratorëve i CHwB Albania shpëtoi nga emergjenca disa prej monumenteve të kulturës në Berat dhe shërbeu si trajnim për 30 studentë nga i gjithë Ballkani, duke i dhënë shpresë banorëve se mund të ruajnë historinë e tyre.  

Interviste 17 Oct 2016

Adriatik Zotkaj: Kemi përmirësuar shërbimin, sfidë punësimi dhe infrastruktura

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Poliçanit, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Zotkaj lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 3 Oct 2016

Selfo Kapllani: Kemi marrë masa për parandalimin e përmbytjeve, sfidë mbetjet e rrezikshme të naftës

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Kuçovës, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Kapllani lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 20 Sep 2016

Juljana Memaj: Rehabilituan Osumin dhe qendrat e fshatrave, sfidë rrugët rurale dhe uji i pijshëm

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Urës Vajgurore, BIRN Albania intervistoi kryetaren e bashkisë Znj. Memaj lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 19 Sep 2016

Petrit Sinaj: Fokusi i bashkisë sonë është turizmi dhe tërheqja e fondeve për shërbimet publike

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Beratit, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Sinaj, lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 16 Sep 2016

Nesim Spahiu: Skrapari ka zhvilluar turizmin e qëndrueshëm, tërheqja e mjekëve një sfidë e vështirë

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Skraparit, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Spahiu lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Më shumë