Postuar nga: Hysen Likdisha

Lajm 27 Sep 2017

Përplasja PS-LSI në Bulqizë, rrëzohet projektbuxheti i bashkisë

Projekbuxheti afatmesëm i propozuar nga kryebashkiaku Milaim Damzi u rrëzua, ndërsa ky i fundit nuk ka më shumicën në këshillin bashkiak pas prishjes së koalicionit PS-LSI. Socialistët akuzojnë Damzin për punësime e shkarkime partiake dhe lista selektive dëmshpërblimesh.

Lajm 20 Jul 2017

Përfshirja e administratës vendore në fushatë, përplasje mes PS dhe LSI në Bulqizë

Përfaqësues të Partisë Socialiste dhe Lëvizjs Sociliste për Integrim kanë shkëmbyer akuza të ndërsjellta pas kërcënimit të kryebashkiakut të Bulqizës për shkarkimin e disa punonjësve të njësisë vendore Gjoricë, që sipas tij i kërkonin banorëve votën në këmbim të ndihmës ekonomike.

Lajm 6 Feb 2017

Prej dy ditësh të humbur 1500 metra nën tokë

Deri në mesditën e të hënës, grupet e shpëtimit nuk kanë arritur të hyjnë në thellësinë e minierës, ku tri minatorë kinezë rezultojnë të bllokuar.

Lajm 4 Feb 2017

Shpërthim në minierën e Bulqizës, tre minatorë të bllokuar nën tokë

Shpërthimi i gazit në pusin 7, që menaxhohet nga koncesionari Albchrome ka bllokuar të paktën tre minatorë në thellësinë 1500 metra, ndërsa tre të tjerë u plagosën lehtë. Aksidenti i dytë në minierat e vendit në 10 ditë.

Analize 26 Nov 2016

Përkatësia politike mban peng kryepleqtë e zgjedhur të Bulqizës

Një vit pas afatit ligjor, zgjedhja e 15 kryetarëve të fshatrave mbahet ende e bllokuar, pasi kandidatët e votuar nga komuniteti nuk i përkasin krahut politik që drejton bashkinë e Bulqizës.

Interviste 31 Oct 2016

Muharrem Rama: Ja çfarë premtoj për Dibrën gjatë mandatit tim

Kryetari i Bashkisë së Dibrës Muharrem Rama do të qeverisë këtë bashki për tri vitet e ardhshme dhe sakaq ka një listë punësh, nga riparimet e shkollave dhe rrugëve te kanalet vaditëse dhe pritat kundër erozionit të tokës.

Interviste 10 Aug 2016

Basir Çupa: Kemi gati projektet për financim

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Klos, BIRN Albania intervistoi kryetarin e Bashkisë Z. Çupa lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 25 Jul 2016

Melaim Damzi: Jemi në fillim e zbatimit  të ideve

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Bulqizës, BIRN Albania intervistoi kryetarin e Bashkisë Z.Damzi lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 13 Jul 2016

Nezir Rizvani: Kemi kryer një sërë prokurimesh për infrastrukturën

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Matit, BIRN Albania intervistoi kryetarin Bashkisë Z. Rizvani lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 16 Oct 2015

Basir Çupa: Plan rregullues dhe infrastrukturë për Klosin

Gjatë fushatës elektorale për zgjedhjet vendore të 21 Qershor 2015, BIRN Albania intervistoi kryetarin e zgjedhur të bashkisë Klos lidhur me shqetësimet e ngritura nga banorët. Më poshtë janë regjistruar premtimet e Z. Çupa lidhur me mandatin e tij katërvjeçar.

Më shumë