Foto19 Jun 2017

Punimet e HEC-eve në Valbonë kërcënojnë lumin dhe natyrën në parkun kombëtar (Foto)

Ndërsa puna për ndërtimin e dy HEC-eve të Dragobisë dhe Çeremit në Luginën e Valbonës vazhdon, fotot më të fundit nga parku kombëtar tregojnë pasojat që kanë ato "në zemrën blu" të Alpeve Shqiptare.

Autor: BIRN BIRN Tiranë
Printo

Punimet në parkun kombëtar të Luginës së Valbonës vijojnë pavarësisht kundërshtimit nga banorët, mjedisorët dhe ndërgjegjësimit të madh mediatik të aktivistëve që i dolën në mbrojtje një nga zonave kyçe të turizmit në veri të Shqipërisë. Përmes fotove të realizuara me dron dhe nga terreni këto ditë prej BIRN, ekskavatorët e hidrocentraleve i janë afruar shtratit të lumit.

Punimet për ndërtimin e HEC-eve në Valbonë, fotografuar krah lumit gjatë mesit të qershorit 2017. Foto: BIRN

Punimet për ndërtimin e HEC-eve në Valbonë, fotografuar krah lumit gjatë mesit të qershorit 2017. Foto: BIRN

Punimet për ndërtimin e HEC-eve në Valbonë, fotografuar krah lumit gjatë mesit të qershorit 2017. Foto: BIRN

Punimet për ndërtimin e HEC-eve në Valbonë, fotografuar krah lumit gjatë mesit të qershorit 2017. Foto: BIRN

Punimet për ndërtimin e HEC-eve në Valbonë, fotografuar krah lumit gjatë mesit të qershorit 2017. Foto: BIRN

Punimet për ndërtimin e HEC-eve në Valbonë, fotografuar krah lumit gjatë mesit të qershorit 2017. Foto: BIRN

Punimet për ndërtimin e HEC-eve në Valbonë, fotografuar krah lumit gjatë mesit të qershorit 2017. Foto: BIRN

Punimet për ndërtimin e HEC-eve në Valbonë, fotografuar krah lumit gjatë mesit të qershorit 2017. Foto: BIRN

Punimet për ndërtimin e HEC-eve në Valbonë, fotografuar krah lumit gjatë mesit të qershorit 2017. Foto: BIRN

Punimet për ndërtimin e HEC-eve në Valbonë, fotografuar krah lumit gjatë mesit të qershorit 2017. Foto: BIRN

Punimet për ndërtimin e HEC-eve në Valbonë, fotografuar krah lumit gjatë mesit të qershorit 2017. Foto: BIRN

Punimet për ndërtimin e HEC-eve në Valbonë, fotografuar krah lumit gjatë mesit të qershorit 2017. Foto: BIRN

Punimet për ndërtimin e HEC-eve në Valbonë, fotografuar krah lumit gjatë mesit të qershorit 2017. Foto: BIRN

Punimet për ndërtimin e HEC-eve në Valbonë, fotografuar krah lumit gjatë mesit të qershorit 2017. Foto: BIRN