Intervistat me Kryetarët

Interviste 31 Oct 2016

Muharrem Rama: Ja çfarë premtoj për Dibrën gjatë mandatit tim

Kryetari i Bashkisë së Dibrës Muharrem Rama do të qeverisë këtë bashki për tri vitet e ardhshme dhe sakaq ka një listë punësh, nga riparimet e shkollave dhe rrugëve te kanalet vaditëse dhe pritat kundër erozionit të tokës.

Interviste 21 Oct 2016

Niko Shupuli: Po investojmë në infrastrukturë, sfidë papunësia e përhapur

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Përmetit, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Shupuli lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 19 Oct 2016

Edmond Themelko: Parku i Prespës, shpresa kryesore e bashkisë. Sfidë hapja e vendeve të punës

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Pustecit, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Themelko lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 18 Oct 2016

Arqile Deçka: Ulëm taksat dhe pastruam sheshet, sfidë mbetjet urbane dhe uji i pijshëm

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Dropullit, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Deçka lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 17 Oct 2016

Artur Bardhi: Po luftojmë papunësinë, sfidë investimet në infrastrukturë dhe turizëm

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Kurbinit, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Bardhi lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 17 Oct 2016

Adriatik Zotkaj: Kemi përmirësuar shërbimin, sfidë punësimi dhe infrastruktura

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Poliçanit, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Zotkaj lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 14 Oct 2016

Agron Kapllanaj: Kemi investuar në infrastrukturë, pavarësisht bllokimit nga qeveria

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Mallakastër, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Kapllanaj lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 12 Oct 2016

Tërmet Peçi: Realizuam rilindjen urbane të Tepelenës, sfidë papunësia dhe varfëria

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Tepelenës, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Peçi lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 5 Oct 2016

Jorgo Goro: Furnizuam me sukses me ujë të pijshëm zonat turistike, sfidë sistemimi i tyre para sezonit të ardhshëm turistik

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Himarës, BIRN Albania intervistoi kryetarin e bashkisë Z. Goro lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Interviste 5 Oct 2016

Luiza Mandi: Jemi të përqendruar kryesisht në infrastrukturë dhe restaurim

Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Libohovës, BIRN Albania intervistoi kryetaren e bashkisë Znj. Mandi lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone.

Më shumë

Harta

Birn_Harta Harta Interaktive- Harta interaktive me informacione të detajuara mbi Bashkitë dhe njësitë administrative përbërese

Reforma Territoriale

transparenca-harta Bashkitë bëjnë hapa pas në nivelin e transparencës proaktive- Një raport vlerësimi mbi transparencën proaktive në terren dhe online për 61 bashkitë e vendit tregon që pushteti vendor bëri hapa pas gjatë dy viteve të fundit, duke kufizuar pjesëmarrjen e qytetarëve në vendimmarrje dhe llogaridhënien e të zgjedhurve vendorë.
Një djalosh vizaton hartën e Shqipërisë me ndarjen e re territoriale në një mur. Foto: Ivana Dervishi/BIRN. Qeveria në “zonën gri të legjitimitetit” me projektin për 4 rajonet e zhvillimit- Propozimi i qeverisë “Rama 2” për përqendrimin e institucioneve kyçe në 4 rajone është pritur me dyshim dhe pikëpyetje nga ekspertët e qeverisjes vendore, të cilët kërkojnë hapjen e konsultimeve publike për shmangien e rreziqeve dhe gjetjen e një fryme konsensusi me opozitën.
Zjarri në qafën e Muzinës në Gjirokastër | Foto ngsa : LSA Shqipëria e keqpërgatitur për luftën me flakët- Mjete e papërshtatshme, personeli i patrajnuar dhe dështimi i shumë bashkive për të ngritur në kohë drejtoritë e mbrojtjes nga zjarri, e ka vështirësuar betejën e vendit me flakët gjatë kësaj vere të nxehtë, ndërsa dhjetra-mijëra hektarë janë bërë shkrumb e hi.