Curriculum Vitae27 Oct 2016

Muharem Rama, CV

Ky është kurikulumi jetësor i publikuar nga kryetari i bashkisë Dibër.

Autor: BIRN BIRN Dibër
Printo

Kryetari i bashkisë Dibër Muharem Rama

Kryetari i bashkisë Dibër Muharem Rama

Te dhena te pergjithshme

Mbiemri: Rama
Emri: Muharem
Datelindja: 1 Mars 1968
Vendlindja

Gjendja Civile

Diber

I martuar

Kombesia Shqiptare
Numri I tel  

                                                                                      

Arsimi:

1982-1986                        Shkolla e mesme e mjekesore  “Jani Minga” Vlore

1986-1991                         Fakulteti i Mjekesise, Universiteti I Tiranes

1993-1997                         Specializim per Kirurgji te pergjithshme ne Qendren Spitalore

Universitare Tirane

Tetor – Dhjetor 2001  Trajnim intensiv “Kirurgji e pergjithshme dhe ortopedi”

ne Kopenhagen Danimarke

Eksperienca pune

1991-1992     Mjek i pergjithshem (stazhier)

1992-1993     Mjek i pergjithshem ne Qendren Spitalore Melan

12 shkurt 1997-  3 tetor 2016 Kirurg i Pergjithshem ne Spitalin Rajonal Peshkopi

2001-2005     Nen drejtor teknik ne spitalin Rajonal Peshkopi

2009-2010     Shefi i Sherbimit te Kirurgjise

2013- 2016 (deri ne 3 tetor) Nen drejtor teknik ne Spitalin Rajonal Peshkopi

Kompetenca ne pune:

Pune te vazhdueshme ne dhenien e ndihmes mjekesore si kirurg  per komunitetin e Qarkut Diber permes nderhyrjeve te shumta kirurgjikale, asistences klinike dhe keshillave mjekesore.

 • Diagnostifikim i rasteve te  aksidentuara, percaktim I diagnoses dhe trajtimi I duhur
 • Nderhyrje kirurgjikale te planifikuara dhe urgjenca
 • Perditesimi dhe mbajtja e te dhenave mbi ecurine e pacienteve
 • Keshilla mbi kujdesin shendetesor .
 • Supervizim dhe keshillim per infermjeret dhe asistentet
 • Kujdes ne marrjen e informacionit mbi historikun e pacienteve (alergjit ose historikun familjar etj)
 • Adresimi tek klinikat e specializuara ne rastet e nevojshme ose konsultim me mjek nga Tirana
 • I informuar  me te rejat e fundit dhe trajnuar mbi trajtimet mjekesore dhe menaxhimin e rasteve traumatike
 • Ekzminim I pacienteve duke I kushtuar rendesi etikes dhe mentalitetit.
 • Angazhim ne koordinimin e punes se perditshme ne bashkepunim me koleget e specialiteteve te tjera

Si nendrejtor teknik i spitalit:

 • I afte per te  menaxhuar dhe koordinuar  te gjitha llojet e problematikave spitalore mes gjitha njesive te sherbimit shendetesor.
 • Koordinim me strukturat lokale, ministrine e linjes, drejtorine e pergjithshme
 • Koordinim dhe menaxhim i stafit mjekesor
 • Mbeshtetje per procesin e kualifikimit te stafit mjekesor (mjeke dhe te mesem)
 • Mbeshtetje per organizimin e sesioneve dhe konferencave shkencore
 • Organizimi I studimeve dhe berja e analizave per ceshtje te ndryshme
 • Eksperince me te punuarit nen presion
 • Keshillim per manaxhim fondesh dhe orientim politikash mjekesore
 • Lehtesim I komunikimit mes stafit teknik (mjekesor) dhe stafit mbeshtetes

Angazhim politik

1997 e ne vazhdim Anetar i Partise Socialiste te Shqiperise

2010-2016 Kryetar i Partise Socialiste per Qytetin Peshkopi

2003-2007  Anetare i Keshillit Bashkiak

2011-2015 Anetar i Keshillit Bashkiak

Me 3 Tetor 2016 – Kryetar i Bashkise Diber

Gjate karrieres se gjate qe nga 1991 deri me sot ka marre pjese ne nje sere konferencash rajonale e kombetare, trajnime teknike e shume seminare mjekesore. I pajisur me nje numer te konsiderueshem certifikatash.

Aftesi te tjera:

Aftesi shume te mira organizative. Shume i afte dhe i hapur te punoje ne skuader. Shume i komunikueshem dhe gjitheperfshires.